SOLLICITATIETRAINING #1

Op veler verzoek, waaronder niet de minste in de persoon van Henk Kamp, Minister van Sociale Zaken, herplaatsen we hier – links en rechts geactualiseerd –  de tien sollicitatietips van onze vorige site. Te beginnen met, hoe kan het ook anders, sollicitatietraining #1.

Er zijn ooit boeken over vol geschreven, en anno 2011 zijn vooral trainingen en coachingstrajecten ‘en vogue’. Herintegratie en re-integratie. Begeleiding bij de carrière. Kosten? Enkele duizenden Euro’s en meer. Terwijl het vaak allemaal zo eenvoudig is.

Ook in het sollicitatieproces gaat het niet om veel, maar wel om “lekker”. Je hoeft niet van alles en nog wat te doen, maar wat je doet, doe dat in godsnaam goed. Bereid je voor! Lijkt zo vanzelfsprekend, maar mijn ervaring van alledag is dat zo weinig sollicitanten dat ook doen. Website van de werkgever, googelen op naam bedrijf en contactpersoon. Bijna alle antwoorden komen tevoorschijn. En anders belt u toch even met de bemiddelaar? Dat zegt u meteen iets over zijn of haar “voorbereiding”, cq vakmanschap.

Sollicitanten moeten zelfstandiger worden. Eigen verantwoordelijkheid, in plaats van pappen en nathouden. Op een eenvoudige site als No Nonsense Consultancy kun je al heel veel te weten komen.

Wat vindt u eigenlijk zelf? (Niet bedoeld voor sollicitaties.)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s