OVERPEINZINGEN

Op deze site staan weinig, en straks misschien wel een keer geen, vacatures. Dat klopt.

No Nonsense Consultancy loopt daar niet voor weg. Dat betekent dat we

  1. geen vacatures publiceren die al zijn ingevuld;
  2. geen vacatures vanuit het verleden plaatsen met de melding “inmiddels ingevuld” of “niet meer actueel”;
  3. geen opdrachten verzinnen;
  4. geen vacatures van andere sites afhalen en zelf (ook) publiceren;
  5. geen advertenties plaatsen voor functies waarvoor we geen harde opdracht hebben ontvangen.

Misschien is dat laatste nog wel het belangrijkste. Organisaties hebben in deze tijd de neiging om een x-aantal bureaus aan het werk te zetten voor invulling van hun vacature(s). Dan maakt het niet meer uit of dat uitzenders zijn, detacheerders, wervers of headhunters. No cure/no pay. Hoe meer aanbieders hoe beter. Geldt voor het aantal bureaus, geldt ook voor het aantal sollicitanten. Daar heeft NNC nooit aan meegedaan. En daar zullen we ook nooit aan meedoen.

De werving en vooral selectie van een nieuwe medewerker vergt veel tijd, energie, aandacht, belangstelling en kwaliteit. Luisteren en verifiëren. Uitzoeken en afstemmen. Zo’n proces is te vergelijken met het leggen van een puzzel van wel duizend stukjes. Die vallen nooit allemaal op hun plaats, maar met minder dan achthonderd nemen we geen genoegen, als u begrijpt wat ik bedoel. Dat is een heel ander verhaal dan het links en rechts bij elkaar knippen en plakken van een stapeltje cv’s en die als een zogenaamde hapklare brok doorsturen naar de potentiële werkgever. Het beruchte cv-schuiven van de laatste tijd. Steeds vaker en steeds meer. De meerderheid van de werkgevers is daar trouwens zelf debet aan.

Maar ze komen daar nog wel van terug. Het gaat niet om een invulling, het gaat om DE invulling van die ene, bijzondere functie. Door die ene, bijzondere kandidaat. No Nonsense Consultancy blijft daar aan vasthouden, ook in deze tijd waarin vele branchegenoten vechten voor hun bestaan (met alle bokkensprongen van dien).

Wij hebben dat al langer zien aankomen. Geen paniek. De economie hoeft maar even aan te trekken – wat ik overigens nog niet echt zie gebeuren – en de tekorten op de arbeidsmarkt zullen schrijnender zijn dan ooit. Dat geeft vooral hoop voor al die 40-plussers die nu simpel te horen krijgen dat ze te oud zijn omdat men denkt betere kandidaten – lees: jongere – te hebben. Dom, dom, dom.

Wij hebben de tijd. Met plezier werken stond en staat voorop. Pas dan kun je kiezen.

Je moet bij invulling van een functie niet zo veel en zo vaak naar cv’s kijken, maar naar geheel andere zaken. Dat vergt tijd, energie en aandacht. Dat is zelfs een vak. Anders wordt het een rommeltje. En dan past het dus niet, of niet helemaal…

Een gedachte over “OVERPEINZINGEN

Wat vindt u eigenlijk zelf? (Niet bedoeld voor sollicitaties.)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s