ER WAS EENS…

Even een berichtje van deze site teruggehaald, nu dus “anno 2015”, en zelfs ook (nu) nog “anno 2017”. Er is immers niet zoveel verbeterd in die meer dan vijf jaar sinds de eerste publicatie van dit bericht. Qua arbeidsmarkt vrees ik zelfs: “Integendeel”.

Er was eens een tijd dat mensen nadachten bij het nemen van carrièrebeslissingen. “Nee, dat ga ik nu niet doen. Ik moet aan mijn cv denken.”

Dan hebben we het over de negentiger jaren van de vorige eeuw. Daarna is alles anders geworden. Het maken en nakomen van afspraken, de beheersing van de Nederlandse taal, rekenvaardigheden, opbouw en inhoud van personeelsadvertenties en hoe we in zijn algemeenheid met elkaar omgaan (om maar eens een paar zaken te benoemen).

Teruggebracht naar de arbeidsmarkt, is het anno 2012 een zooitje geworden. Iedereen doet maar wat, met een enkele uitzondering die de grote regel bevestigt.

Goh, wat hebben die mensen die dat hebben volgehouden – “Nee, dat ga ik nu niet doen. Ik moet aan mijn cv denken.”– nu een voordeel. Niet zomaar een plus, maar een hele rij ++++. Stabiliteit, een rode draad… Het is een zeldzaamheid. Bij No Nonsense Consultancy blijven we, ondanks alle veranderingen sinds het millennium, volhouden om juist daarop te selecteren.

Maar dan houd je niet zoveel over. Jaartje dit, enkele maanden dat, twee jaar zus, anderhalf jaar zo en tussendoor ook nog een ‘sabbatical’. Al die sollicitanten, die zo’n rommeltje maken van hun professionele levensloop (en dan zeg ik het nog heel netjes).

Het goede nieuws voor kandidaten, ook nu: vandaag is de eerste dag van de rest van je leven. Bouw iets op, ga alsnog nadenken over die cv, zorg voor continuïteit. Europa is morgen echt niet uit de crisis, dus het verschil maken blijft belangrijk (en wordt per dag belangrijker). Dat lukt je niet met zo’n bagger-cv. Dus ga serieus studeren en blijf nu eens ergens wat langer dan één of twee jaar. Zeggen dat de economie tegenzit helpt je niet. Want als je goed bent, dan ben je nodig en gewild. Is het niet nu dan is het wel straks.

Het goede nieuws voor werkgevers, ook nu: zorg dat je niet afhankelijk bent van “cv’s”, want die werken niet. Kijk verder, ga verder, doe meer met specifieke kennis en laat je adviseren door een professional. Scheelt veel energie, veel tijd, veel teleurstelling en nog veel meer geld. Wég met die cv’s! Een goed en steekhoudend personeelsadvies bestaat echt.

Op, rond en in de arbeidsmarkt zijn veel cowboys. En het worden er steeds meer. Herkent ú ze? Of trapt u ook in die val van cv’s?

Wat vindt u eigenlijk zelf? (Niet bedoeld voor sollicitaties.)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s