BELT U MAAR

Dat schrijf ik in mijn berichten aan sollicitanten. Bijvoorbeeld bij een afwijzing. Als je één vacature hebt en 364 kandidaten, dan vallen er op z’n minst 363 af.

Dat gaat altijd van au. Niet leuk, natuurlijk niet. Maar er is ook altijd een reden voor een afwijzing.

Stel dat je twee vacatures in behandeling hebt, of tien, of vijftien, dan moet je dus gemiddeld respectievelijk 726, 3.630 of zelfs 5.445 kandidaten zo’n bericht toesturen. Dan wordt het onmogelijk om dat allemaal min of meer uitgebreid in een brief(je) te gaan toelichten. Met alle plussen en minnen, de pro’s en de contra’s, de meningen van de opdrachtgever, de kracht van de concurrentie van andere kandidaten, de salarisverschillen, de ideale woonplaats, de verwachte opleiding en de gewenste ervaring. Daarom, als u het echt wilt weten, met een persoonlijke noot erbij: “Belt u maar”.

De grap is dat dat zelden gebeurt. En als er toch iemand belt en Ton Westphal is om welke reden dan ook even niet aanwezig, dan vraagt Milia Westphal vriendelijk aan de afgewezen sollicitant om morgen even terug te bellen, bijvoorbeeld “tussen twee en zes in de middag”. “Of vrijdag rond de lunch.” De tweede grap is dat niemand dat doet, waarbij die ene uitzondering de regel bevestigt.

Met andere woorden: de sollicitant wenst dat zijn of haar kandidatuur heel serieus wordt beoordeeld. Terecht. Men wil een hoogstpersoonlijke benadering. Maatwerk in alle gevallen. Maar hoe serieus nemen veel van die sollicitanten hun eigen kandidaatstelling? Als ze hun eigen afspraken niet nakomen? Als ze zelf niet terugbellen? Hoe bedoelen ze dat eigenlijk: “Persoonlijk”?

Lach eens, dan sta je veel leuker op de foto.

Het is vaak gezeur, sorry. Je kunt het bij de verzending van een afwijzing immers nooit goed doen. Er zal altijd commentaar blijven. Soms tot vervelens toe. Het economisch tij zit tegen, de arbeidsmarkt stokt. En dan heeft No Nonsense Consultancy het gedaan.

Ik moet dan vaak aan mijn stadgenoot André van Duin denken. Dat is in dit verband de derde en laatste grap.

Wat vindt u eigenlijk zelf? (Niet bedoeld voor sollicitaties.)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s