LAAT JE NIET ZO AFLEIDEN

Even een berichtje onder de aandacht brengen, dat hier al vier jaar geleden is geplaatst. Zo zijn er meer stukjes op deze site die heel gemakkelijk zijn op te halen, maar niet onmiddellijk zichtbaar zijn. Goh, dat is nou precies wat die mevrouw bedoelt, toch?


Al die terugkoppeling, al die reacties. Of het nu positief of negatief is, er bestaat een serieus risico dat het allemaal contraproductief wordt.

Dat schrijft de Australische site BRW – een soort Elsevier, Quote, Forbes of Newsweek, maar dan ‘down under’ –  op basis van onderzoek door psychologe Magda Osman van de Universiteit van Londen. Werknemers die gecompliceerde taken moeten verrichten, worden afgeleid door die feedback en zijn door de extra informatie minder goed in staat om beslissingen te nemen.

Volgens Osman wordt het belang van feedback overschat en is het een wijdverspreide misvatting dat hoe vaker je reageert, hoe beter het is. Door de moderne technologie worden mensen al voortdurende gebombardeerd met informatie, stelt Osman, en dat eist zijn tol van het vermogen om goede beslissingen te nemen.

Tot zover de bron van dit bericht, Intermediair. Een en ander nuanceert de sociale media weer eens aardig. In plaats van altijd maar “moet je ook doen”, “je moet meedoen”, “je moet volgers hebben” etc., wordt ons door mevrouw Osman de bekende weg gewezen. Sommige mensen hebben daar behoefte aan. Je kunt niet alles oppikken, overal over meepraten. En je moet niet alles willen volgen. Doe gewoon je werk en laat je niet afleiden. Het leven is dan een stuk minder ingewikkeld en belastend. En je scoort meer en beter.

Follow the leader. Waarom zou die zoveel succes hebben, cq. ‘the leader’ zijn?

Wat vindt u eigenlijk zelf? (Niet bedoeld voor sollicitaties.)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s