ATTITUDE (VAN SOLLICITANTEN EN WERKGEVERS)

“Ze waren er allemaal even stil van, de leiders van de eurolanden, toen ECB-president Mario Draghi een grafiek liet zien waarin heel het probleem van Europa in één beeld was samengevat.

‘Het maakte grote indruk’, zei minister-president Mark Rutte vrijdag. ‘De loonkosten zijn enorm gestegen terwijl de arbeidsproductiviteit maar zeer beperkt is toegenomen. Als dat gat zo groot wordt, heeft dat onvermijdelijk impact op de economie. Als daar nog een crisis overheen komt, heeft dat gevolgen voor de werkgelegenheid.’

Draghi’s spoedcursus ‘De economie van de eurozone’ nam de hele twee uur in beslag die de Eurotop donderdagnacht duurde.

En het college van de voormalige hoogleraar mondde uit in een simpele conclusie. Als je je werkloosheidsprobleem wilt oplossen, moet je je arbeidskosten verlagen of je productiviteit verhogen. Meer smaken zijn er niet. Maar dat was niet waar de leiders van de eurolanden na afloop van hun tweedaagse voorjaarstop mee naar buiten kwamen.  Nergens in de tien pagina’s met conclusies van de Europese Raad wordt een woord gewijd aan te hoge arbeidskosten of te lage productiviteit, laat staan aan de remedies: lagere loonkosten en hogere investeringen.”

Tot zover Ulko Jonker vandaag in het FD, onder de veelzeggende kop “Oplossing crisis in 27 tinten grijs”.

Maar niet alleen de kop van zijn column is veelzeggend. Ook zo’n reactie van Mark Rutte, die wel achteraan zal hebben gezeten in het klasje van meester Draghi. Goh, alsof hij dat voor het eerst hoort. Het lijkt er verdacht veel op… Hoe pijnlijk kan het toch zijn, die hele Eurocrisis. Voor iedereen, voor alles, op ieder gebied.

Dus ook voor sollicitanten. Mensen, denk nu toch eens na bij je salariswensen, en in sommige gevallen nog altijd – eisen. Begrijp dat je onbetaalbaar bent geworden. Als je werkgever reorganiseert, sluit of uitwijkt naar een land buiten die doodzieke EU, dan heeft dat een hele heldere reden.

“Als je je werkloosheidsprobleem wilt oplossen, moet je je arbeidskosten verlagen of je productiviteit verhogen. Meer smaken zijn er niet.”

Maar wat doet u, als sollicitant en vaak ook als werknemer: minder werken, tegenvallend presteren, een bedenkelijke productiviteit en ook nog een looneis. Goed bezig!

PS Niet iedereen is zo dom. Er zijn hele positieve uitzonderingen. Het cynische is vaak wel, dat er vele werkgevers zijn die die goudhaantjes niet kunnen of willen herkennen. Dat zijn dus de beruchte cv-staarders. Die kijken alleen maar naar leeftijd (vooral dat), opleiding en ervaring. En daar komt-ie nog een keer: het gaat om de attitude! (Met dank aan Mario Draghi.)
Open mind
Dat Rutte en opmerkelijk veel anderen binnen de EU niet weten hoe het zit, is voor u geen excuus om dan ook maar niet na te denken en niet te luisteren.

Een gedachte over “ATTITUDE (VAN SOLLICITANTEN EN WERKGEVERS)

Wat vindt u eigenlijk zelf? (Niet bedoeld voor sollicitaties.)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s