ASOCIALE MEDIA

Dagelijks worden er 35.000 dreigtweets verstuurd (!!), waarvan de politie er zeker tweehonderd natrekt. Vaak blijven deze dreigementen via sociale media voor burgers onopgemerkt, maar soms halen ze het nieuws.

Elsevier haalt vandaag enkele bekende dreigtweets aan:

1. Leiden

In april werden in Leiden diverse scholen gesloten, nadat een jongen had gedreigd met een schietpartij. Een achttienjarige oud-scholier uit Leiden plaatste een dreigbericht op een Amerikaans internetforum. De jongeman werd gevonden in Costa Rica en naar Nederland gehaald.

2. Ecomare

Medewerkers van Ecomare deden eind vorig jaar aangifte van bedreiging op Twitter. Ze werden bedreigd omdat het hen niet was gelukt de gestrande bultrug Johanna te bevrijden. Het dier is uiteindelijk gestorven.

3. V&D

Drie vestigingen van de V&D in Haarlem moesten in september de deuren sluiten in verband met een dreigement op Twitter. Het jaarlijkse Prijzencircus zou volgens de dreiger ‘een dodelijk begin’ krijgen, omdat rond 11.50 uur een bloedbad zou worden aangericht.

Het is nog steeds onduidelijk wie verantwoordelijk is voor het dreigement. Eerder deze maand werd nog een negentienjarige man uit IJmuiden aangehouden in verband met deze zaak.

4. Grensrechter

Advocaat Gert-Iem Roos werd begin dit jaar bedreigd, omdat hij een van de verdachten in de zaak over grensrechter Richard Nieuwenhuizen verdedigt. Niet alleen via Twitter, ook via e-mail kwamen dreigementen binnen. De berichten hadden de strekking: ‘Deze advocaat verdient een kogel door zijn kop.’

Heel sociaal
Goed bezig, op en met Twitter. Dit zijn alleen nog maar de harde bedreigingen (35.000 per dag). Tel daar een veelvoud bij aan cynisme, persoonlijke beschadigingen, ruzies en andere ongein, dan zijn we met z’n allen toch weer een stuk opgeschoten. Per dag.

Wat vindt u eigenlijk zelf? (Niet bedoeld voor sollicitaties.)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s