ARBEIDSRECHT HONDERD JAAR TERUGGEDRAAID

Werkgevers en HR-medewerkers beseffen niet goed hoe ingrijpend de gevolgen kunnen zijn van de wijzigingen die de Wet werk en zekerheid met zich meebrengt. Boetes, verlies van kennis en juridische kosten hangen werkgevers massaal boven het hoofd. Een deel van de wetgeving wijzigt per 1 juli 2014, maar is nu al van toepassing op bestaande contracten die aflopen na deze datum.

Zo moeten werknemers met een contract voor bepaalde tijd, uiterlijk een maand voor het aflopen van hun contract schriftelijk te horen krijgen of er verlenging komt of niet. Indien de werkgever hierin verzuimt, kan een medewerker een boete claimen ter hoogte van het maandloon.

Volgens arbeidsrechtsadvocaat Roeland Hartman, partner bij Legal Experience, (en aangehaald in een nieuwsbrief van P&OActueel) hebben veel werkgevers en HR-medewerkers nog geen benul wat dit voor hen betekent. Hierdoor riskeren ze volgens hem boetes en kostbaar juridisch getouwtrek. ‘Bovendien lopen ze het gevaar dat de door een werknemer met een tijdelijk dienstverband opgedane bedrijfskennis, ergens anders te gelde wordt gemaakt.’

Het komt er op neer dat HRM alle tijdelijke contracten zal moeten doornemen en scherp zal moeten volgen, op ieder gebied.

Hier heeft u een mooi linkje naar alle punten en komma’s die voor de werkgever van belang zijn. Mooi gerangschikt, want overigens krijgt u waslijsten aan veranderende wetgeving op dit gebied door, via nieuwsbrieven, op speciale sites en andere nieuwsmedia. Als je niet oppast dan leg je het aan de kant, onder het motto “veel te ingewikkeld”.

No Nonsense Consultancy vindt trouwens grotendeels, dat dit typisch verkeerde wetgeving is. Werknemers worden op voorhand opnieuw afgeschilderd als argeloze lammeren, die – zodra ze bij een bedrijf naar binnen lopen – naar de slachtbank zullen worden geleid. Die arme mensen moeten dus in bescherming worden genomen door de staat. We draaien de klok qua maatschappelijke verhoudingen (de industrieel en de arbeider) gewoon een jaar of honderd terug. Bovendien wordt die door iedereen zo gewenste mobiliteit verhinderd, in plaats van bevorderd.

Werknemers
Zo kijkt de overheid dus tegen werknemers aan, al dan niet ingezet als ‘flexkrachten’. Pathetisch.

Wat vindt u eigenlijk zelf? (Niet bedoeld voor sollicitaties.)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s