EEN SMAAKVOLLE PRESENTATIE

Wij willen dit maar niet begrijpen. Je plaatst een advertentie op, in dit geval, Monsterboard. En je vraagt om een steekhoudende motivatie. Ook bij Monsterboard krijgt de sollicitant volop gelegenheid om een briefje bij te voegen, in plaats van alleen maar die standaard cv.

En dan krijg je dit, in tientallen per week, rechtstreeks vanuit de Monsterboard-machine:

Geachte mevrouw, meneer,

Een werkzoekende heeft via e-mail gesolliciteerd op de vacature SERVICE PLANNER/MANAGER CUSTOMER CARE, geplaatst op Monsterboard.nl. Afhankelijk van het type CV, vindt u het CV van de kandidaat als attachment aan deze e-mail of is het hieronder toegevoegd. Als er een sollicitatiebrief is meegestuurd, vindt u deze ook hieronder.

Met vriendelijke groet,

Monsterboard.nl
Geen sollicitatiebrief bijgevoegd.


Alles standaard. Zo’n 80% van alle respons. Dat soort sollicitanten, die bij No Nonsense Consultancy soms durven te zeuren over een onpersoonlijke behandeling, of nog erger, neem ik al langer niet meer serieus. Ze moeten blij zijn dat we überhaupt nog reageren, zeker als vervolgens ook die cv nergens op slaat. Inmiddels schrijf ik daarom zo’n 5% van alle respons niet meer af. Met een stijgende trend. Immers, waarom zouden wij al die moeite doen als de andere kant van de tafel er helemaal niets voor over heeft? Die nieuwe, zo felbegeerde baan? Dat noodzakelijke inkomen?

De doorsnee sollicitant heeft er gewoonweg lak aan. Een toelichting bij zijn of haar kandidatuur lijkt te ingewikkeld, teveel gevraagd, te lastig, te veel moeite. En dan gaat het mij niet om mooie volzinnen met turbotermen en meer van dat soort bla bla, maar gewoon, waarom wilt u juist die baan, in die organisatie, op die plek…. En waarom nu?

In godsnaam, zorg ervoor dat u geen doorsnee bent. Want dan staat u binnen NNC al met 2-0 achter. En als u helemaal niets meer van ons hoort, dan weet u waarom dat is.

Lees ook dit bericht er eens op na, staat al heel lang op deze site: EEN SCHREEUW OM EEN AFWIJZING

Of deze pagina: DE UITKERINGSFABRIEK. Staat hier ook al jaren te lezen. Maar wie doet er wat mee?

U merkt het al. We zullen er nooit aan wennen, en we handelen daar ook naar.

Tot besluit, de verantwoordelijke politici stoppen voortdurend miljoenen in sollicitatiebegeleiding. Niet doen, want het is weggegooid belastinggeld. Het is al zo vaak aangetoond dat dat soort begeleidingstrajecten niets, maar dan ook helemaal niets opleveren. Het gaat alleen maar om goede wil, een beetje ambitie, dat stukje extra. Dat zit tussen de oren, dat heb je (er voor over), of dat heb je niet.

Om in te bijten
Zeg nou zelf, een beetje leuk opgemaakt, smaakvol opgediend, dat hapt toch veel beter weg? Doe er een beetje moeite voor, als goede kandidaat.

Wat vindt u eigenlijk zelf? (Niet bedoeld voor sollicitaties.)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s