KWALITEIT HEEFT NIETS TE MAKEN MET M/V

Een leuk, maar vooral veelzeggend item dat de pagina’s van media als Intermediair en het Financieele Dagblad dezer dagen beheerst: carrièrevrouwen. En wat blijkt, ik weet dat trouwens al een jaar of veertig, die vrouwen onderscheiden zich amper van hun mannelijke collega’s.

Selecteer gewoon op kwaliteit. Punt. En dan vis je met z’n allen vaak in dezelfde vijver. Gelukkig kent No Nonsense Consultancy enkele bijzondere stekjes, maar daar staat elders op deze site meer over te lezen.

Rokje, spijkerbroek, mantelpak of zijden stropdas, het maakt niet uit. Het gaat om attitude en intelligentie. KPN heeft het nu weer eens onderzocht. En gezien zijn functiebenaming, is die Jasper niet zomaar van de straat…

“We hanteren sinds anderhalf tot twee jaar geen specifiek vrouwenquotum meer ondanks het feit dat er een positief effect is geweest op het aantal vrouwen werkzaam in de organisatie”, zegt Program Director Social Return, Inclusion en Diversity van KPN, Jasper Rynders.

“Het heeft goed geholpen om het thema op de agenda te krijgen, maar niet alle verwachtingen zijn uitgekomen. Het gerichte vrouwenbeleid heeft slechts voor een deel de verandering gebracht die we beoogden”, legt Rynders uit. “We hoopten op meer leidinggevende vrouwen die vanuit hun vrouw-zijn deels andere belangrijke waarden, inzichten en kwaliteiten konden toevoegen aan het bedrijfsproces. We moesten de afgelopen jaren putten uit een beperkte groep vrouwen aangezien alle grote bedrijven in dezelfde vijver vissen. Uiteindelijk zie je vooral blanke, hoger opgeleide vrouwen, tussen de veertig en vijftig jaar oud met dezelfde sociale achtergrond binnenkomen.”

Vorige week liet minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap weten, dat bedrijven meer vrouwen in de top moeten aannemen. Als het aantal vrouwelijke bestuurders zo laag blijft als nu, dreigt de minister een quotum in te stellen. Bedrijven die daar niet aan voldoen, kunnen dan boetes verwachten . “Waar geen wil is, is een wet”, sprak de bewindsvrouw dreigend. Ergo, wat een gelul. (Ze schijnt daar nu door alle commotie over deze berichtgeving trouwens weer op terug te komen, maar dat is business as usual voor deze kleffe kabinetsploeg.)

Superlady bestaat niet, maar dat geldt ook voor Superman. Kies gewoon de beste, m/v.

Wat vindt u eigenlijk zelf? (Niet bedoeld voor sollicitaties.)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s