HET JAAR VAN DE PARADIJSVOGEL

Na vandaag weer tientallen volstrekt kansloze sollicitanten te hebben moeten beantwoorden, dit was weer zo’n vrijdag, ben ik zo vlak voor het weekeinde wel toe aan iets van inspiratie. Een beetje lucht, creativiteit, input…

En dan krijg je zo’n YouTube-berichtje binnen, van Adjiedj Bakas. Toeval bestaat niet, we hebben het bij No Nonsense Consultancy vaker geroepen. Megatrends 2015. Klik het aan, zet uw luidsprekertjes op max. en laat u meevoeren in de toekomst. Een kijkje in 2015, dat al zo dicht voor de deur staat, en daarna.

Het Jaar van de Geit, dan weten we dat ook weer. Verantwoordelijkheidsbesef, mededogen en creativiteit. Hoe bedoelt u (…)?

Nou ja, de wereld kraakt in z’n voegen, zegt Adjiedj. “We zijn beter geïnformeerd en geëquipeerd dan ooit tevoren.” Waarom blijven al die sollicitanten mij dan die uiterst saaie en onpersoonlijke Geachte heer/mevrouw-briefjes sturen? Waarom lezen ze de advertentie niet na, waarin staat dat ook ik wil worden gemotiveerd? Dan red je het toch niet met ‘een dynamische werkomgeving’ en/of ‘een uitdagend productportfolio’. My god…

Gelukkig is niet de hele arbeidsmarkt op zijn achterhoofd gevallen. Jawel, ik ben inmiddels ook in gesprek met een enkele witte raaf. En als we het dan toch over dieren hebben, anno 2015, ons jaar bij NNC wordt – sterker dan ooit tevoren sinds 1989 – dat van de Paradijsvogel.

Paradijsvogel
Kleur, individualiteit, niveau. Het is zeldzamer dan ooit, en dus ook meer en meer waardevol.

Dus: zo min mogelijk personeelsadvertenties plaatsen, want die leveren al tien jaar en langer dezelfde sollicitanten op. Vaak letterlijk. Kritischer zijn dan ooit tevoren, de details laten spreken. Schoonheid en kleur vóór massa. Heel gericht kijken en selecteren, (onder-)zoeken. Pas daarna reageren. Het onderscheid aangeven, op basis van werkelijke kwaliteit. Zou u als kandidaat ook eens moeten doen. Alstublieft.

Wat vindt u eigenlijk zelf? (Niet bedoeld voor sollicitaties.)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s