HOE GA JE UIT ELKAAR?

Dat er veel is veranderd op het gebied van arbeidsrecht, dat zal u toch zeker niet zijn ontgaan. Tijdelijke arbeidscontracten, zowel qua duur als aantal, opzeggen en aanzeggen, concurrentiebeding, proeftijd en transitievergoeding… (update 7/2016).

Het is gelukkig minder ingewikkeld dan dat je zo op het eerste gezicht zou kunnen vrezen, maar je moet ook hier wel heel goed weten wat je doet. En wat je afspreekt. Eigenlijk hoort bij iedere startende werknemer zoiets als een ‘scenario’. Dat klinkt niet sympathiek, maar het wordt ons, cq het bedrijfsleven door de wetgever opgelegd. En wie niet luistert, krijg straf. Plus een daadwerkelijke boete als je bijvoorbeeld een dag te laat bent met het aanzeggen wat je gaat doen als het tijdelijke contract straks verloopt. U kunt elders op internet prachtige lijstjes vinden met de termijnen en de procedures.

Mediation_III
Als je er samen niet uitkomt, kun je maar beter niet gaan kijken wie de sterkste is. Dat kan met het nieuwe arbeidsrecht jaaaaren duren!

De belangrijkste wijzigingen pikken we er hier even voor u uit. Die hebben te maken met het afscheid nemen van elkaar als het over en weer niet “werkt”, bij een dienstverband voor onbepaalde tijd. De ontslagroute. Dan moet je naar de rechter. Dat was voorheen ook al een optie, maar nu is het een ‘must’. Of je moet er samen uitkomen. Daar is dan wel een zogenaamde “Vaststellingsovereenkomst” bij nodig, met een verplichte herroepingstermijn van twee weken.

Kom je daar samen niet uit, dan kan No Nonsense Mediation u perfect behulpzaam zijn. Met een jaar of zestien specifieke, professionele ervaring in werkgever-/werknemerrelaties.

ton@nononsensemediation.nl

 

 

Wat vindt u eigenlijk zelf? (Niet bedoeld voor sollicitaties.)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s