GOED BEZIG!

“Drie bestuurders van het Brabantse bedrijf PlantLab en voormalig bestuursvoorzitter Gertjan Meeuws schakelen een mediator in om hun onderlinge conflicten bij te leggen. Dat is de uitkomst van een zaak die eind vorige week heeft gediend bij de Ondernemingskamer van het Amsterdamse gerechtshof”, zo lees ik vandaag op fd.nl.

“Volgens een woordvoerder van de Ondernemingskamer hebben alle partijen ingestemd met mediation. Bij dit Brabantse bedrijf brak eind vorig jaar een bestuurscrisis uit.”

“PlantLab, opgericht in 2010, staat internationaal in de belangstelling. In de oude De Gruyter-fabriek in Den Bosch bouwde PlantLab een nieuwe fabriek, waarin € 10 miljoen is geïnvesteerd en enkele tientallen mensen werken. De onderneming kweekt daar op basis van een wereldwijd patent en met behulp van de nieuwste snufjes op het gebied van licht- en klimaatcontrole planten, groenten en kruiden in afgesloten ruimten, waar geen zonlicht bij kan komen.”

Veel meer over deze hoe dan ook toch onverkwikkelijke zaak, leest u dus op de site van het Financieele Dagblad. Bijvoorbeeld over de aard van het conflict, naam en toenaam van de betrokkenen en andere details.

Nou is de kracht van mediation, dat je dit soort affaires heel discreet met elkaar aan tafel kunt afdoen. Afwerken, en overgaan tot de orde van de dag. De toekomst, in plaats van vasthouden aan alle verwijten, de fouten over en weer en het verlies in het verleden. Bovendien, en in dit soort gevallen misschien nog wel het meest pijnlijk en ook nog gevaarlijk voor alle ambitieuze plannen: nu ligt het allemaal weer op straat, omdat men kennelijk toch eerst voor de juridische weg heeft gekozen.

Grote jongens, nog grotere belangen en een hele onderneming daarachter. Maar nee, we gaan eerst vechten, en daarna praten. Goed bezig!

Om toch positief af te sluiten: beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. Wijze lessen. Mediation is zo gek nog niet.

Vechten
Dat is helemaal niet interessant, of je gelijk hebt. Het gaat er om dat je het krijgt. Mediation denkt niet in gelijk hebben of gelijk krijgen. Mediation lost problemen op.

 

Wat vindt u eigenlijk zelf? (Niet bedoeld voor sollicitaties.)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s