DIGITALE ONTWENNINGSTHERAPEUT

Mashable is een site, natuurlijk Engelstalig, waar wij bij No Nonsense Consultancy vierkante ogen van krijgen. Rommelig, druk, ongeorganiseerd. En je wordt gek van de advertenties. Toch krijgt men naar eigen zeggen niet minder dan 45 mio. unieke bezoekers per maand en zouden ze daar een slordige 25 mio. volgers hebben.

Dat verklaart mogelijk meteen waarom een door hen aan het woord gelaten futuroloog, Thomas Frey, een paar nieuwe beroepen heeft gedefinieerd: “60% of the best jobs in the next 10 years haven’t been invented yet.”

OK. Kunnen wij ons alles bij voorstellen. Niets aan de hand. Zorg dus dat je er bij blijft, ogen en oren open, inspelen op werkelijke behoeften.

En dit is er zo eentje. Zijn wij het mee eens. Ook met deze nieuwe functietitel:

“DIGITALE ONTWENNINGSTHERAPEUT”

Controleer je voortdurend je mail en je Facebook, tot onder de lakens aan toe? Ton Westphal weet het wel zeker. “Ik hoef maar naar buiten te lopen en ik zie vooral de tieners en twintigers alleen maar bezig met hun gadgets. Op hun fietsjes en brommertjes, achter het stuur van de auto of op de passagiersstoel ernaast. Er is maar één ding van belang: je smartphone. Verslaving, zoveel is wel duidelijk. Daar kun je dus wel een verslavingsexpert bij gebruiken om je er van af te helpen. De ASG is geboren (Anonieme Smartphone Gebruikers).

En wat te denken van deze? Ook een goeie:

“CROWDFUNDING SPECIALIST”

Waarom een beroep doen op risicokapitaal en kieskeurige banken die het ook niet snappen, als fondsen overal vandaan kunnen komen? Een Crowdfunding Specialist helpt organisaties bij het aanboren van alternatieve geldstromen via bijvoorbeeld Kickstarter of Kapitaal op Maat.

Shift happens
Denk na, doe eens wat (anders). Iedere bedreiging biedt ook een kans.

En dan nog twee jobs om het voorlopig even af te maken, dit kijkje in de toekomst:

“ADVISEUR PRODUCTIVITEIT”, die voorkomt dat alle nieuwe technologische mogelijkheden meer tijd verspillen dan ooit (zie hiervoor), en een “STADSHERDER”. Verstedelijking is een trend die doorzet, zegt ook onze eigen voorspeller des vaderlands Adjiedj Bakas. Daarmee komt er steeds meer behoefte aan vers voedsel binnen de stadsgrenzen. De stadsherder transformeert stadstuinen tot productieve, duurzame voedselbronnen.

Wow!

Wat vindt u eigenlijk zelf? (Niet bedoeld voor sollicitaties.)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.