MEDIATION: EEN WIN/WIN-SITUATIE

Het nieuwe ontslagrecht in de praktijk.

Er is op deze pagina’s al in een pril stadium voor gewaarschuwd, inclusief een paar filmpjes op YouTube, dat die zogenaamde versoepeling en “minder regelgeving” heel anders zal uitpakken. Dat gelijk hoeven we bij No Nonsense Mediation niet te hebben, maar dat krijgen we gewoon in de praktijk. We zijn nu alweer enige tijd onderweg, en de drama’s tekenen zich af. Als je als werkgever van je werknemer af wilt. Niks makkelijker, en niks “minder omslachtig”. Alleen maar méér misverstanden.

Wat er overblijft, onder aan de streep, is dat u als werkgever – nog veel meer en veel vaker dan voorheen – moet zorgen voor een steekhoudend dossier. Alles schriftelijk vastleggen, en kunnen aantonen dat degene voor wie het bedoeld is, een en ander ook heeft gezien, gelezen, gehoord. Oftewel, je zit eigenlijk van meet af aan, althans waar het een disfunctionerende werknemer betreft, samen in de rechtszaal. Lekker werken is dat!

Een misstap, oftewel zoiets denken als ‘laat maar zitten’ kan u over een paar maanden, of een paar jaar, vele tienduizenden euro’s gaan kosten. U komt niet meer van die vervelende werknemer af, of tegen de hoofdprijs.

De kantonrechter wijst inmiddels twee keer zo veel ontslagverzoeken af. Daarnaast is de mogelijkheid van hoger beroep opengesteld. Dus als u denkt gelijk te hebben, en zelfs de rechter vindt dat ook, dan gaat diezelfde niet-functionerende, stelende, bedriegende of anderszins niet-werkende werknemer gewoon in hoger beroep. Voordat u het weet, bent u een paar jaar verder.

 

Beren op de weg
Het arbeidsrecht is een slagveld, een jungle. Zo lopen er vele beren op de weg, die, als u niet oppast, steeds groter worden. Het kan u als werkgever een fortuin gaan kosten.

Wat vindt u eigenlijk zelf? (Niet bedoeld voor sollicitaties.)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.