TOON MIJ UW WARE GEZICHT (IPV UW CV)

Je ouders geven je weg, bieden je aan voor adoptie. Een jeugd van niks. Je hebt (mede daarom) nooit een opleiding afgemaakt, en vervolgens reis je wat rond door dat eeuwige India. Daarnaast ben je ook nog eens zwaar dyslectisch. Prima cv, meteen uitnodigen. Toch?

Zo iemand gaat bij moderne recruiters meteen de prullenbak in. Het is hier al vaker aangehaald. De cv-staarders en -schuivers beheersen de arbeidsmarkt. Cv, cv, cv. Daarom gaat het her en der natuurlijk ook zo goed, zijn zoveel Nederlandse bedrijven voorbeeld voor hun counterparts in de wereld. Hier moet je zijn, in Nederland. Waar politiek, bedrijfsleven en de wereld van kunsten en wetenschappen hand in hand nieuwe, succesvolle wegen inslaan. Top in dienstverlening, de norm op het gebied van kwaliteit. Op ieder gebied. Dus (bijna) iedereen zit op de goede stoel.

Cynisch? Mwahh, het is meer een illustratie van vrij algemeen en praktisch overal iets verkeerd doen. Dat is nog niet eens zo erg. Maar we, Nederland, volhardt in die foute aanpak. We leren niet van onze fouten. Als we ons beperken tot de arbeidsmarkt, dan blijven we maar op die cv’s selecteren. De persoon daarachter, diens drijfveren en attitude, de manier waarop hij/zij in het leven staat, zoiets als spreekvaardigheid en persoonlijkheid… Dat blijkt allemaal niet uit zo’n Curriculum Vitae. En dus laten we dat soort aspecten volledig links liggen in de actuele wereld van werving en vooral selectie. No Nonsense Consultancy zit daar toch echt heel anders in.

Mens ipv cv
Dit willen we bij NNC zien en horen. Emotie, drijfveren, houding en gedrag. Niet op papier, maar aan tafel, en aan de telefoon.

Terug naar het voorbeeld hierboven, het begin van dit bericht. Ik heb het dan over Steve Jobs. Een onbetekenende entrepreneur, ik weet het, maar ik denk toch dat best veel organisaties hem aan boord hadden willen hebben…

Kijkt en luistert u wel eens naar TEDTalks? Dat is een platform waar ’s werelds beste denkers, ondernemers en kunstenaars hun zegje doen, binnen 18 minuten. Steeds wisselende onderwerpen, voortdurend andere invalshoeken. Kortom: inspiratie. Dit keer dankzij Regina Hartley, die human resources doet bij UPS in Amerika. Ze heeft helemaal gelijk. Gelukkig, NNC is niet de enige die in feite zegt: “Weg met die cv! Toon mij uw ware gezicht”.

 

Wat vindt u eigenlijk zelf? (Niet bedoeld voor sollicitaties.)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s