DE ZWEMBADMONTEUR

Een concurrentiebeding is een bepaling binnen het arbeidsrecht die een werknemer verhindert om op een zekere wijze elders werkzaam te zijn. Zo’n beding bevat vaak drie bouwstenen: locatie, tijd en functie.

Sinds de invoering van het eerste deel van de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) op 1 januari 2015, geldt dat het niet langer toegestaan is een concurrentiebeding op te nemen in een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd. Maar hiervoor geldt een uitzondering: zwaarwegend belang voor de werkgever.

Mits goed omschreven, heeft u als werkgever recht van spreken als uw werknemer zomaar naar de concurrent overstapt. Of bij uw belangrijkste klant gaat werken. Er zijn best veel mogelijkheden om de wet goed uit te leggen, maar dan moet u het vooral ook zelf goed doen. No Nonsense Consultancy kan u daarbij behulpzaam zijn.

Inmiddels bestaat er ook al wat jurisprudentie over dit onderwerp. Zo heeft de kantonrechter in Arnhem bepaald dat de werkgever zijn werknemer, een zwembadmonteur met een dienstverband voor bepaalde tijd, aan diens concurrentiebeding mocht houden. De man stapte zonder enige toelichting of vooraankondiging over naar een andere installateur, ook in de zwembaden. Omdat het aangevoerde bedrijfsbelang voldoende zwaarwegend werd geacht, en dus ook goed was gemotiveerd in de arbeidsovereenkomst, kreeg de werkgever gelijk van de Edelachtbare.

Natuurlijk voerde de werknemer aan dat hij hierdoor én zonder baan én zonder WW-uitkering (immers, zelf eigener beweging opgestapt) zou komen te zitten. Het mocht niet baten. Hij had willens en wetens zijn werkgever benadeeld. Ook kon deze monteur niet afdoende aannemelijk maken dat hij bij handhaving van het beding ernstig nadeel zou ondervinden bij het vinden van een passende werkkring. Natuurlijk niet, er wordt gevochten om installatiemonteurs. Dat blijkt eens te meer…

Trouwens, in plaats van een gang naar de rechter kunt u sowieso beter kiezen voor mediation. Daar vaart iedereen wel bij: sneller geregeld, tegen minder kosten. En behoud van een gemotiveerde medewerker, ook al is dat voor bepaalde tijd.

info@nononsensemediation.nl

Mediation_II
Zeg nou zelf, die monteur zal je beste medewerker niet (meer) zijn, na zo’n rechterlijke uitspraak. Dan kun je beter samen je probleem bespreken en oplossen.

 

Wat vindt u eigenlijk zelf? (Niet bedoeld voor sollicitaties.)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s