SERIE 4/6: KRITISCH ZIJN EN KRITISCH BLIJVEN

Heb je dan eindelijk die baan, dan moet het natuurlijk ook WERKEN.

En niets gaat vanzelf.

Je mag dan best even de kat uit de boom kijken, maar wat vaak wordt gemist – door leidinggevenden bij hun mensen – is het werkwoord ‘profileren‘. Laat maar zien wat je kunt, en wat je minder goed afgaat. “Op je bek” gaan is minder erg dan nooit durven vallen. Geen groeiproces zonder vallen en opstaan, toch? Krassen op je neus en bloed op je knie. Afvegen, pleister plakken en volgende keer beter. “Dat gebeurt me geen tweede keer; ik pas wel op.”

Beken kleur, en zorg dat je kleur krijgt. Niets is erger dan grijze mensen. Saai, droog, voorspelbaar, arm. Als de omstandigheden daar niet naar zijn, probeer die dan te creëren. Probeer het een- en andermaal. En lukt het echt niet, dan stap je op. Zo simpel kan het zijn. En goede mensen vinden echt altijd en overal werk, geloof me nou maar.

Maak zaken bespreekbaar. Stap gerust eens naar de baas van je baas, als je er met hem maar niet over kunt praten. Of herhaald geen, of te weinig feedback krijgt. Eigen schuld, dikke bult. Je bent er voor jezelf, maar je wilt ook de organisatie beter maken, het team meekrijgen. Je hebt ideeën en niets is natuurlijker, dan die tot uitvoering te willen brengen. Natuurlijk hoeft de organisatie het daar niet (overal) met jou over eens te zijn, maar het minste dat men kan doen is communiceren.

Durf te werken
Kleur bekennen = communiceren

 

Wat vindt u eigenlijk zelf? (Niet bedoeld voor sollicitaties.)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s