BEN JE NOG RELEVANT?

De nieuwsbrief van HR Actueel heet nu xperthractueel. Dat zal wel zijn om het makkelijk(er) te maken. Ook: veel open deuren, zoals al jaren in dit soort nieuwsbrieven. Eigenlijk hoeft u ze niet te lezen. Als u No Nonsense Consultancy | No Nonsense Mediation wel eens vaker hebt bezocht – en waarom ook niet – , dan weet u dat wij aan nieuwsbrieven in zijn algemeenheid niet zoveel waarde hechten. Nieuws dat geen nieuws is. Wij sturen zo’n brief dan ook niet uit. Common sense is doorgaans voldoende.

Maar een enkele keer valt ons iets op. Hé, dan verdient het aandacht. En delen wij zoiets met u, op deze plaats. Pak bijvoorbeeld dit onderwerp: basisbehoeften van (nieuwe) medewerkers. Nee, het gaat al langer niet meer om salaris. Bonussen en provisie? Bah! En nee, “een niet-roken cultuur” is natuurlijk ook al een eeuw achterhaald. En die auto van de zaak? Laat ook maar zitten.

Wat vindt “de jeugd van tegenwoordig” dan wél belangrijk? Persoonlijke groei en maatschappelijke relevantie, zo lees ik op www.xpertactueel.nl.

Maslow kennen we inmiddels allemaal wel, toch?

Maar mensen zoeken ook spanning, afwisseling. Dus niet alleen maar zekerheid. Ik geloof trouwens dat zoiets als “zekerheid” op de arbeidsmarkt inmiddels al niet meer bestaat. Een andere basisbehoefte voor ieder mens is dat hij ertoe doet, zo lees ik. Vele werkgevers en “chefs” lijken zich dat amper nog te realiseren. Je wilt als collega, als medewerker, relevant zijn en worden opgemerkt. Daarnaast speelt connectie, menselijk contact een belangrijke rol.

Medewerkers zijn vandaag de dag niet in eerste instantie bezig met macht en geld. Eerlijke feedback is daarentegen heel belangrijk. En het aanleren van nieuwe vaardigheden.

Organisaties moeten nadenken over hun maatschappelijke relevantie. “Een organisatie die gemist wordt als ze er morgen niet meer is.” Mooi!

relevantie
Hallo, zien jullie mij eigenlijk wel??

Wat vindt u eigenlijk zelf? (Niet bedoeld voor sollicitaties.)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s