NONSENSE

En wij maar denken dat Intermediair een serieus weekblad is, voor de hoger opgeleiden die wat willen met hun carrière… Maar dan kom je dit bericht tegen: tien manieren om uit je winterdip te komen, en fris het voorjaar in te gaan. Nieuwsgierig als dat ik ben, alhoewel de laatste die zich laat leiden (lijden) door de seizoenen, heb ik toch even gekeken. En die tien tips zouden er voor kunnen zorgen dat ik onmiddellijk terug de winterse duisternis wil gaan opzoeken. Zijn die als serieus bedoeld? En dat zo vaak verguisde woord “kids” kom ik dan ook zomaar weer tegen. Gruwel, gruwel. En dat geldt tot besluit ook voor je hobby’s op je LinkedIn-profiel. Forget it!

Natuurlijk zal het met een knipoog zijn bedoeld. Alhoewel? Ze worden hier kort aangestipt, dan kunt u uw eigen mening vormen. Zegt dat iets over Intermediair, over de lezers van dat blad, over de tijdgeest of over ons? Van alles een beetje, denk ik zelf. Dat geldt ook voor enkele andere onderwerpen, in datzelfde Intermediair, zoals “De baas mag niet aan andermans vrouw zitten” en “De schaduwzijde van de altijd-aan maatschappij”.

Ons no-nonsense advies? Blijf gewoon jezelf, wat er ook gebeurt en wie er ook aan je bureau staat. Zorg voor balans (lees dit bericht er nog even op na). Dan hoef je helemaal niet uit je “dip” te komen, omdat je er waarschijnlijk überhaupt niet in zult belanden.

Nou vooruit, zo’n reisje naar een Waddeneiland of Ljubljana is nog wel het beste wat je kunt doen van die tien. Of anders wel wandelen met bejaarden. Gossiemikkie.

  1. Voorjaarsschoonmaak. Doen we al lang niet meer, veel te veel gedoe en dus deprimerend! Opruimspecialist Caroline Griep (alleen al die naam – TW), weet hoe je klein kunt beginnen: ruim je slaapkamer op en zorg dat je je bed ’s ochtends direct opmaakt. Als je dan van je nachtrust wil genieten, tref je een uitnodigende slaapplaats, waardoor je uren extra droomt. Heel rustgevend.
  2. Verander je LinkedIn-profiel. Check of dat nog klopt, voeg wat hobby’s toe, pimp de boel een beetje. Dat levert direct extra views op, en misschien zelfs nieuwe carrièremogelijkheden. Geen nieuwe cv-opties? Verander dan in ieder geval je foto.
  3. Lang weekend Vlieland of Ljubljana. De makkelijkste manier om je mentale dip te lozen, is het boeken van een lang weekend met geliefde, kids of de buurman. Mensen die permanent multiflexen kiezen voor een prikkelarme omgeving. Vlieland heeft veel duinzand en weinig auto’s of wifi. Saaie baantjes of eeuwige rommelige zzp-klussen vragen om nieuwe creatieve impulsen. Het Sloveense Ljubljana biedt mooi weer, en een gracht om een oude binnenstad.
  4. De Facebook-game Candy Crush Saga bestaat nog steeds; niets rustgevender en genoeglijker dan deze hardroze snoepjesgame spelen. Te veel My Little Pony? Kies dan voor de nieuwe game Hidden Folks.
  5. Functioneringsgesprek. Bijna elke manager vindt het leuk om mee te denken en zal positieve feedback geven. Ego boosten? Nooit verkeerd.
  6. Wandelen met bejaarden. Niets fijner dan andere mensen helpen. Je doet iets voor een betere wereld, je karma, en uitslovers poetsen tegelijkertijd aan hun cv. Eenzame senioren genoeg, en wandelen onthaast bovendien.
  7. Cursus barista. Klagen over koffie kan altijd. Doe het dan zelf beter.
  8. Hardlopen bij volle maan. Bij hardlopen komt het stofje endorfine in je hersenen vrij, wat een heel fijn gevoel geeft. Niet voor niets pleit psychiater Bram Bakker luidkeels al jaren voor rennen als ultieme remedie tegen depressies. Een volle maan versterkt je emoties, meldt tijdschrift Happinez. Dus dat geluksgevoel wordt nog sterker als je dan door een donker bos rent.
  9. Kitsch van Pierre et Gilles. Ja, je moet er even voor naar Brussel rijden, maar dan heb je ook wat in het Museum van Elsene: de fototentoonstelling van Pierre et Gilles. Tot en met 6 mei.
  10. Het mañanaprincipe. We blijven vaak te veel in een als-als-als-modus hangen. Als ik dat had gedaan, had ik nu zo veel verdiend, als ik die sollicitatiebrief had gestuurd, had ik nu een vaste baan gehad. Probeer weer vooruit te denken, geen plannen te maken en de boel op je af te laten komen: het mañanaprincipe.
Ach, zit jij ook in je winterdip? En vind je het ook zo moeilijk om daaraan te ontsnappen? Nou, lees dan deze tien tips maar eens grondig door. Word je echt beter van. Doen hoor!

Wat vindt u eigenlijk zelf? (Niet bedoeld voor sollicitaties.)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.