INHOUD BOVEN VORM

Ton Westphal heeft deze week een blog gepubliceerd, die op deze site niet misstaat. Het gaat (onder andere) over kandidaten en opdrachtgevers. Wensen over en weer. Mogelijkheden, maar ook onmogelijkheden. En bijna iedereen wil hetzelfde. Als je dan wat anders denkt, ziet, iemand anders bent of zelfs misschien wel wat meer jaren telt, dan wordt het natuurlijk “lastig”. En dan blijkt er zoiets als een generatiekloof te bestaan, zoals iedereen natuurlijk ook al lang weet. Millennials, en zo. Ander taalgebruik, andere wensen en een veranderende arbeidsmarkt, waar bestaande wervingsmethoden niet meer werken. Maar is dat wel zo? Is het niet (gewoon) een verhaal over ‘vorm en inhoud’?

Maar als de vorm je niet aanspreekt, dan kun je überhaupt de inhoud dus niet kwijt. Misschien kun je dan maar beter gaan vissen.

Lees hier verder wat bijvoorbeeld de Ierse buurman van Ton daarover te zeggen heeft.

Oftewel, de voortdurende zoektocht naar plezier, arbeidsbevrediging en het kunnen leveren van een prestatie. Zit dat in het schuiven van kille cv’s? Ton Westphal vindt van niet.

Er verandert veel, maar in de kern minder dan iedereen geneigd is te geloven. Blijf gewoon goed kijken en luisteren naar elkaar. En vergeet die cv’s, met al die rare criteria. Want die brengen jullie niet echt verder.

Wat vindt u eigenlijk zelf? (Niet bedoeld voor sollicitaties.)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.