BUSINESS UNIT MANAGER NIEUWE PMC’S…

VACATURENUMMER: 44260

LOCATIE: Eindhoven.

ORGANISATIE: Technische handelsonderneming met een kleine 30 medewerkers. Zelfstandig, succesvol en met een uitgesproken visie. Zeer gespecialiseerd en exclusief pakket van producten. Gericht op beveiliging van woonomgevingen, zoals appartementencomplexen en dure villabouw. Maar ook professionele systemen voor camerabewaking en bezoekregistratie binnen bijvoorbeeld bankinstellingen, gevangenissen en ziekenhuizen. Plus een serie high end noodverlichtingsproducten.

Steeds vaker worden ook (letterlijk) levensbelangrijke, openbare projecten uitgevoerd. Denk in dit geval bijvoorbeeld aan voorzieningen om alle verkeer in autotunnels te monitoren. Op die manier wordt de communicatie bij calamiteiten als brand en verkeersongevallen gewaarborgd.

Men werkt als kennisleverancier samen met de gespecialiseerde installatiewereld in Nederland. Geen “dozen”, maar dus vooral oplossingen. Geen geschreeuw en geen (target-)waan van de dag.

FUNCTIE: Groei, groei, groei. Nieuwe productlijnen die nóg meer kunnen. Denk aan connectiviteit, rapportage en management. Video (CCTV) en spreek-/luisterverbindingen (intercom) die bijna overal in professionele omgevingen kunnen worden toegepast. Dat opent voor deze organisatie een deels nieuwe wereld. Met méér specialistische kennis, vaak andere doelgroepen en soms ook een geheel nieuwe marktbenadering. Daar hoort ook een eigen aansturing bij.

Daarom is deze nieuwe functie van Business Unit Manager ontstaan.

Samen met om te beginnen zo’n vier collega’s, wordt u commercieel en technisch verantwoordelijk voor wat nu nog de afdeling “Grote Projecten en Utiliteit” wordt genoemd. U bouwt die verder uit.

Dat vergt vooral een commerciële inspanning.

Maar er is veel meer dan ‘alleen maar’ sales aan de orde. De juiste mensen, het herkennen van en inspelen op niches en nieuwe PMC’s. In nauw overleg met de dga, maar met een grote vrijheid van handelen bent u aan het bouwen.

PROFIEL: Hier komen veel competenties samen. Commercieel, technisch, bedrijfskundig en mensenmanager. Toe maar. Toch begrijpt men, gelukkig, dat “superman” alleen bestaat in Hollywood. Nee, hier staat men met beide benen stevig op de grond. Maar de functie is breed, en vraagt om veel talent.

Daarnaast is attitude erg belangrijk: hard werken, veel inzet, creativiteit, flexibiliteit en doorzettingsvermogen. “Een eigen winkel runnen.” Dat heet dus ondernemerschap.

Niveau? WO of HTS. Elektronica, informatica, technische natuurkunde… Dat is uw bagage. Ontwikkelingen als ‘Web-based applications’ en cloud-oplossingen hebben niet slechts uw professionele belangstelling. U wilt mee, en u gaat verder.

In die wetenschap wilt u zich ook commercieel verder ontplooien.

  • U wilt iets neerzetten, tot een (financieel) succes maken.
  • Ontdekken waar uw grenzen liggen, omdat u nu bijvoorbeeld te weinig kansen krijgt. U ziet ze wel, maar u mag niet.
  • Misschien voelt u zich “opgeborgen” in een functie, terwijl – inderdaad – de wereld zo groot is!

Ga ervoor.

Oh ja, commerciële ervaring is een eis. Zaken als “buitendienst”, onderhandelings- en offertetrajecten zijn u niet vreemd.

Salarisindicatie tot EUR 70.000,-. Groeien moet en kan (op verschillende gebieden).

REAGEREN: Bij voorkeur met een steekhoudende motivatie, plus een uitgebreide cv naar applications@nnc.nl. Ton Westphal van NNC is uw contactpersoon. Vanzelfsprekend wordt uw sollicitatie zeer vertrouwelijk behandeld.

Superman bestaat alleen in de film. Maar toch hebben we zo’n profiel in gedachten 🙂

Wat vindt u eigenlijk zelf? (Niet bedoeld voor sollicitaties.)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s