‘EEN LEUKE WERKOMGEVING’

NRC laat enkele goeroes aan het woord over sfeer. Want “een goede sfeer” schijnt al jarenlang de belangrijkste wens te zijn bij mensen op zoek naar een nieuwe baan. No Nonsense Consultancy waagt dat te betwijfelen. Het is wel iets dat bijna iedereen roept. Maar of daar echt goed over is nagedacht? Dieper gravende, gespecialiseerde onderzoekers komen – heel triviaal – toch nog altijd aan met voorwaarden als salaris, aantal uren en, heel goed, perspectief. Na een jaar of dertig bijna dagelijks allerlei typen van kandidaten te hebben gesproken, voor zeer uiteenlopende organisaties, sluit Ton Westphal zich bij die laatste conclusies aan. Ja, iedereen noemt “een leuke werkomgeving”, maar dat is daardoor verworden tot het grootste cliché op de arbeidsmarkt.

Terug naar de zogenaamde kenners, want die weten hoe je kunt uitzoeken in wat voor bedrijf je terecht komt. En wat zeggen die: je moet het vragen, tijdens je sollicitatiegesprek. Nou, dat is een typisch gevalletje van vragen naar de bekende weg. Oh ja, eerst moet je een prioriteitenlijstje opstellen. Ton Westphal zegt: sfeer is gevoel, en dat heeft niets met lijstjes te maken. En ook niet met een sociaal wenselijk antwoord tijdens een sollicitatieprocedure.

Zo komen er nog wat open deuren voorbij die verder niets toevoegen. Behalve dan op het eind van dat stuk de vraag of je eens een paar uur of misschien wel een paar dagen mag meelopen. Maar ze voegen daar onmiddellijk ook een groot risico aan toe: “Maar pas wel op, want andersom word jij ook bekeken!”. Dat is nu juist ook de bedoeling, vinden we hier. Veel meer een kans dan een bedreiging.

Waar het dan wel om draait? En hoe je het goede gevoel kunt krijgen?

Loop tenminste een week voor je afspraak eens onopvallend langs het gebouw, en de over de parkeerplaatsen. Doe dat een keer overdag, maar ook ’s avonds. Is iedereen weg, of wordt er nog doorgewerkt? Hoe wordt een en ander onderhouden? Wat voor auto’s staan er voor de deur? Fout, schoon, oud, merk- en typekeuze? Bel op de dag van je afspraak gewoon het centrale nummer, en zeg dat je vroeg bent aangekomen, “alles zat mee”. Ben je welkom, of moet je het zelf maar uitzoeken in die dertig tot veertig minuten over. Doorgaans zal het geen probleem zijn, en word je even geparkeerd in de hal. Met of zonder koffie? Of wordt er even tijd vrijgemaakt, krijg je aandacht en mag je misschien wel even in zoiets als de showroom, of de conferentiekamer plaatsnemen. En vooral ook: wat voor mensen komen er zoal voorbij. Zouden dat inderdaad je nieuwe collega’s kunnen zijn? Hoe gaan ze met elkaar, en met jou (…) om?

Zo ontstaat (ook letterlijk) een beeld en vooral: een bepaald gevoel. Volg dat, altijd. Want je gevoel heb je niet voor niets. Veel beter dan een flitsende internetpresentatie, een gemaakt sollicitatiegesprek of al die crap op sociale media. Want iemand die bijvoorbeeld net is ontslagen omdat hij niet van de stagiaire kon afblijven, zal niet helemaal objectief zeggen wat hij van z’n, in dit geval, voormalige werkgever vindt, toch?

Wat zijn dat voor mensen?

Wat vindt u eigenlijk zelf? (Niet bedoeld voor sollicitaties.)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s