PROTOCOL

De nieuwsbrief met die gemakkelijke naam, xperthractueel, meldt nog maar een keer dat je niet zomaar de e-mail van je collega, ook al ben je de leidinggevende, mag openen. No Nonsense Mediation weet uit ervaring dat niet iedereen zich daarvan bewust is. “Goh, het account stond open, dus ik dacht ik kijk even of er nog een klant heeft gereageerd op die aanbieding…” En daar zijn een paar honderd variaties op te bedenken. Niet doen.

Tenzij. Het is natuurlijk te gek voor woorden wanneer je als bedrijf, ondernemer of manager niets zou mogen doen op de computer/hardware die door jou ter beschikking is gesteld, waarvan je de aansluiting betaalt, die binnen jouw gebouw staat en op je eigen bureau. Zijn die werknemers dan heilig? Nee hoor, maar je moet het wel, zoals alles in dit land, vastleggen in een – jawel – protocol.

Daarmee stel je de werknemer schriftelijk op de hoogte van de mogelijkheid van controle, en je legt uit waarom dat gebeurt.

Er is ook nog zoiets als “nood breekt wetten”. Ook dan kun je die e-mail controleren. Maar ook in dat geval moet die inzage altijd proportioneel zijn. Dus bij plotselinge uitval van de werknemer, kun je die belangrijke offerte best even opzoeken en bewerken, maar is het niet toegestaan om ‘even’ in alle verzonden en/of opgeslagen berichten te kijken.

Goed om te weten.

Opletten wat je doet. Dat geldt altijd, maar ook bij e-mail van de collega.

Wat vindt u eigenlijk zelf? (Niet bedoeld voor sollicitaties.)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s