NOG STEEDS DIE MISMATCH

De Intelligence Group in Rotterdam doet voortdurend onderzoek in en naar de arbeidsmarkt. Daarom halen wij de nieuwsberichten van deze organisatie hier wel vaker aan.

Dit keer gaat het om het steeds groter wordende belang van persoonlijk contact om aan een baan te komen. Dat is wel pikant, want anderzijds voorspelt men hier ook dat er binnen afzienbare tijd geen mens meer aan te pas komt als je van baan wilt wisselen… Dan nemen algoritmen die functie over. No Nonsense Consultancy gelooft daar niets van. Ja, het zal best gebeuren, maar dan worden die cijfers van mislukte aanstellingen alleen maar nóg hoger. Nu al loopt zo’n 60% van de nieuwelingen gewenst of ongewenst binnen een jaar alweer de deur uit.

Dus, persoonlijk maatwerk – aan beide kanten – blijft de grootste kans op duurzaam succes bieden. Dan moet je luisteren, praten, afwegen en controleren. Dat lijkt allemaal wel net mensenwerk.

Maar goed. Het jaar 2016 was in vele opzichten een goed jaar, aldus Intelligence Group. Men gaat door: “Ingeluid door het faillissement van V&D ontstonden er daarna vooral veel kansen; de sterkste daling van werkloosheid sinds 10 jaar, met name ook onder 45-plussers, de langdurige werkloosheid nam af en er was sprake van een recordaantal vacatures ten opzichte van een jaar eerder. Met als resultaat dat de ‘badkuip’ van de arbeidsmarkt (dat zijn de functies waar meer mensen voor zijn dan banen) in het eerste kwartaal van 2017 is geslonken naar 45% van de Nederlandse beroepsbevolking.

In een poging de arbeidsmarkt transparanter en vacatures zichtbaarder te maken, worden de vacatures op gemiddeld zo’n 5,4 verschillende plekken uitgezet, zowel online als offline. Op zich een logische strategie als je bedenkt dat werkgevers weer druk bezig zijn hun vacatures onder de aandacht te brengen, maar het betekent ook dat er miljoenen vacatures op het net rondzwerven. Zie daar maar eens je weg in te vinden.

Het probleem op de arbeidsmarkt is in dit geval niet dat er geen vacatures zijn, het probleem is met name dat vraag en aanbod elkaar niet weten te vinden, vanwege:

  • Een kwalitatieve mismatch, dankzij veranderende functie-eisen;
  • Een kwantitatieve mismatch, die ertoe leidt dat er nog steeds veel schaarse en overschotberoepen zijn;
  • En een mismatch tussen waar werkgevers hun personeel werven en waar werkzoekenden naar vacatures zoeken.”

Dan zijn we dus weer terug bij af. Mensenwerk, connecties, communicatie. Weten wie waar zit.

Help, ik kan en wil van alles. Maar A) is daar wel behoefte aan en B) wie weet mij te vinden?

Wat vindt u eigenlijk zelf? (Niet bedoeld voor sollicitaties.)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s