EFFICIËNT OF LIEVER PRODUCTIEF?

Veel woorden zijn vaak helemaal niet nodig. Het gaat er om dat je elkaar begrijpt. Dan is een bepaalde lichaamshouding al voldoende. Of, als je gewend bent om met de TSI-profielen om te gaan – een rapportage inzake persoonlijkheid die ook bij No Nonsense Consultancy al jaren wordt toegepast – , dan heb je het over bepaalde kleurtjes. Te weinig rood, of “er moet meer blauw in”. Dan weet je over en weer precies wat er wordt bedoeld. Dat maakt het zakelijke leven een stuk aangenamer, gemakkelijker ook. Doe niet altijd zo moeilijk.  

Don Wetmore begrijpt dat ook al jaren. Hij is een goeroe op het gebied van time management. Ton Westphal raadt iedereen aan om hem te volgen. Zo plaatst hij nu op LinkedIn een paar prachtige zinnen:

Quickly mopping up water from an overflowing sink is an example of efficiency. Taking a moment to turn off the faucet so you can stop mopping up the floor, is an example of productivity. Just because you’re busy does not necessarily mean you are being productive.

Dat kunnen al die mensen die het altijd zo druk hebben, en dat dan ook nog van de daken schreeuwen, te pas en vooral te onpas, in hun zak steken. Denk na, handel, en voorkom dat je de volgende dag weer zo druk, druk, druk bent.

Gaat u een emmertje halen, of op zoek naar de kraan?

Een gedachte over “EFFICIËNT OF LIEVER PRODUCTIEF?

Wat vindt u eigenlijk zelf? (Niet bedoeld voor sollicitaties.)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.