NOU JA

Over zin en onzin van wat je zo overal online wordt aangeboden. Dan heb ik het niet over social media, maar zakelijk bedoelde informatie, van professionele partijen.

In de nieuwsbrieven van vacaturesite Stepstone kom ik soms nuttige dingen tegen, maar vaak ook grote onzin. Neem nou dit verhaaltje over introverte mensen. Dat zouden mensen zijn die liever mailen dan bellen, die heel goed kunnen luisteren en die graag alleen zitten. Nou ja (I). Wat wél waar zou kunnen zijn, is dat niet minder dan 30% van de bevolking als introvert kan worden geboekstaafd. Of dat ook de beroepsbevolking betreft, vertelt het verhaaltje niet. Dat is dus ook wat ik bedoel. Maar we gaan nog even verder.

Introverte mensen functioneren beter in een omgeving met weinig prikkels, en ze ondernemen ook liever iets alleen of met twee. Daarom doe je er goed aan om – net als extraverte mensen trouwens – een baan te kiezen die bij je persoonlijkheid past.

Nou ja (II).

We gaan door. Introverte mensen zouden graag administratief werk doen, omdat ze zo goed zelfstandig kunnen werken. Nou ja (III). Ook zijn introverte mensen vaak discreet. Huh?

En bepaalde beroepen als “psycholoog, business analist of researcher” zouden bij uitstek voor deze bevolkingsgroep geschikt zijn. Nou ja (IV).

Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat ze niet nog andere kwaliteiten hebben, zo gaat Stepstone nog altijd verder.

Ik stop met deze onzin, want ze blijven hier allerlei beweringen en aannames spuien die werkelijk he-le-maal nergens op slaan.

De moraal? Denk zélf na, neem weinig tot niets aan als zijnde “waar”. Haal je informatie uit eigen research. Die vind je in serieuze boeken, degelijke studies en trainingen van gerenommeerde instituten. En op websites van naam in hun vakgebied. Stepstone doet in vacatures. Die moeten ze dan maar gewoon plaatsen, en zorgen voor een fatsoenlijke functionaliteit. Alle respect, echt. Maar laat de rest aan anderen over, die er wél verstand van hebben.

In plaats van die eeuwige jacht op zogenaamde vakinhoudelijke content, die dan vaak verwatert tot bagger. Op Stepstone, maar ook op zoveel andere “professionele” sites.

Een dom aapje. Ook wel grappig.

Wat vindt u eigenlijk zelf? (Niet bedoeld voor sollicitaties.)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.