‘DOORVERTALEN’ BRR….

PW is één van de betere vakbladen voor personeel & organisatie in Nederland. Ik lees hierin dat één op de vijf managers absoluut niet weet waar hij/zij mee bezig is. Simpele rekensom: dat is dus 20%! Geen wonder dat een meerderheid van de Nederlandse werknemers weinig vertrouwen heeft in de leiding van het bedrijf.

Dit blijkt, aldus PW, uit onderzoek van implementatie-adviesbureau Intermedius onder 1.107 medewerkers en managers in het kader van de Portfoliomanagement Awards. Ik begrijp dat met dat soort namen en kreten meer dan de helft van de lezers al wel is afgehaakt. Maar dat is jammer, want het gaat wél ergens over.

  1. Drie op de vijf ondervraagden hebben het idee dat managers niet precies weten wat ze moeten doen. In de bouwwereld is het vertrouwen van de medewerkers in hun bazen overigens beduidend hoger: 75% denkt dat dat wel goed zit.
  2. Vooral vrouwelijke managers in de leeftijd van 30 tot 40 jaar voelt zich onzeker. Houd u vast: de helft (50%!) weet niet aan welke verwachtingen ze moeten voldoen.
  3. De communicatie is dus beroerd. Geldt voor mannen én vrouwen. Ik snap er niets van, met al dat appen en zo. Een no nonsense-vraag: waar zijn jullie in godsnaam de hele dag mee bezig? En dat in de meest letterlijke betekenis.
  4. Werknemers hebben trouwens nog meer klachten over hun leidinggevenden. Zo vinden ze – jawel, daar is-ie weer – dat er onvoldoende naar hen wordt geluisterd. Hoe groter de organisatie, hoe minder werknemers het idee hebben dat ze worden gehoord. Bijna de helft van de bazen en baasjes erkent dat de stem van de werknemer vaak verloren gaat in de organisatie.
  5. Samenwerking gaat al evenmin van een leien dakje. Eigen belang voert de boventoon.
  6. En de wendbaarheid van organisaties blijkt ook al een tegenvaller.

Oftewel: communication skills, flexibility, doorvertalen (brr…), omdenken, zelfsturing, strategische opties en employee satisfaction… Mag ik even? Wat een bullshit.

Ga gewoon aan je werk – dat betekent meer doen en minder praten – , let een beetje op je collega’s en vriendelijkheid kost niks. Enne, doe ook maar gewoon, dan doe je zoals hierboven blijkt al gek genoeg.

Dit is een gratis advies 😊.

Alle ballen verzamelen. Dan mag je toch hopen dat er eentje, eentje maar, uitspringt.

Wat vindt u eigenlijk zelf? (Niet bedoeld voor sollicitaties.)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.