AAN TAFEL

Ontvangt u nog dat oude, maar o zo trouwe maandblad van de ANWB? Met altijd dezelfde onderwerpen, dezelfde goede raad als je op vakantie gaat (sluit ramen en deuren, maar doe de gordijnen niet dicht) en die bandentests, die elkaar zo vaak tegenspreken? Ik vind de ANWB nu typisch zo’n organisatie die zich opnieuw moet uitvinden, maar hoe ver ze daarmee zijn dat vraag ik me af. En ook of ze de goede keuzes maken.

Maar dit keer lees ik wel iets nuttigs. En ook van belang als je internationaal zaken doet. Oftewel: de do’s en de don’ts aan tafel.

Want als je in het Verre Oosten de stokjes rechtop in de rijst steekt, dan verdien je zoiets als de doodstraf. Je moet weten dat op die manier in China of Japan voedsel aan de voorouders wordt geofferd. Aldus de ANWB.

Mocht je zaken doen met een Rus, accepteer dan altijd de aangeboden wodka. Hatsjekidee, als teken van vertrouwen en respect.

En steek in Thailand nooit je vork in de mond. Die moet je juist gebruiken, die vork, om je lepel mee op te scheppen, en daarmee eet je dan dus. Smakelijk!

Krijg je in Zuid- en Midden-Amerika bestek, gebruik dat dan ook voor alles wat je op je bord krijgt. Daar wordt aan gehecht. Maar in Mexico word je daarentegen wel geacht om die taco met je handen te eten. Het is maar dat je het weet.

Maar de fout die het meeste door Nederlanders in Frankrijk wordt gemaakt, aan tafel met Fransen om die superdeal te beklinken, is het misbruik van het geserveerde brood. Want wáár dient dat stokbroodje voor? Nou, dat is een wezenlijk onderdeel van de maaltijd. En dus geen voorgerechtje dat je gezellig gaat zitten deppen in de olijfolie.

Ik wens u goede zaken, met de ANWB en over de grens 😊.

Reuze gezellig, maar weet waar het voor is bedoeld. (Photo by Victoria Shes on Unsplash)

 

Wat vindt u eigenlijk zelf? (Niet bedoeld voor sollicitaties.)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.