BEN JIJ SCHERPER DAN DE FINANCIELE APPS?

Of “administratieveling” het goede woord is? Denk het niet. Te smal, dekt niet de hele lading. “Financial Controller” dan? Ook niet goed, daar is deze baan te operationeel voor. En “financieel/administratief medewerker” is een veel te saaie, zeg maar gerust een clichébenadering van deze functie.

Want dit is een job die kan spetteren. Je zit er bovenop, vertrouwenspersoon van de directie. Je controleert en corrigeert. Software is natuurlijk gemakkelijk, onmisbaar ook. Maar jij zit zo scherp in de financiële details, dat je gewoon allang weet, of ziet aankomen, dat “iets” ergens niet klopt, dat het niet goed gaat. En vervolgens handel je daarnaar, organisatiebreed. Niet hiërarchisch, maar wel functioneel.


VACATURE: 44260

LOCATIE: Science Park, Eindhoven.

ORGANISATIE: Elbo Technology (onlangs 35 jaar oud geworden) is gevestigd op het Science Park in Son/Eindhoven. Een buitengewoon stabiele en succesvolle, zelfstandige organisatie met zo’n 30 medewerkers, van wie de meesten al lang bij Elbo werkzaam zijn. Dat zegt veel. Investeren in mensen, aandacht voor het individu. Met elkaar beter worden. Leuk werken met leuke mensen. Dat vinden ze hier heel belangrijk.

Groothandel, met uitgebreide technische support voor de installateur. Business to business. Import en service van exclusieve producten op het gebied van domotica, beveiliging en high-end camera- en intercom-systemen. Plus een serie slimme noodverlichtingsproducten.

Inkoop bij de eigen fabrikanten, verspreid door Europa. Verkoop (binnen Nederland), service, onderhoud en de volledige logistiek daaromheen. Voorraadhoudend.

FUNCTIE: In samenspraak met de manager van het Bedrijfsbureau, ben jij het ijkpunt als het gaat om betalingen. Correct en op tijd. Niet alleen bij de crediteuren, maar zeker ook de debiteuren. Kloppen de kredietlimieten nog wel, of moeten we die aanpassen in overleg met de kredietverzekeringsmaatschappij? Hoe zit het met die kortingspercentages?

Maar dat is natuurlijk niet alles. De volledige hrm-administratie, pensioenen, financieel en contractueel auto- en telecombeheer. Dat maakt deze job al met al veeleisend, en soms ook spannend. We zeiden het al: scherp zijn en scherp blijven, ook als er eens veel zaken tegelijk op je afkomen. Van die klant die echt nu moet worden aangemaand tot een ziekmelding en een uitdiensttreding. Ondertussen kan de fabrikant in Italië zijn spullen niet op tijd in Eindhoven hebben, terwijl je al wel de factuur moet betalen, en dreigt een andere klant niet te worden geleverd omdat de kredietlimiet is overschreden. Jij behoudt rust en overzicht. Gaat in overleg. Oftewel, hoe belangrijk kun je zijn in zo’n organisatie?

PROFIEL: Dus een belangrijke job, maar nuchter als je bent zie je dat zelf niet zo. Je doet rustig en overtuigend je werk, loopt niet te gillen door de gangen. Stabiele factor. Je werkt met veel Elbo-collega’s samen, doorgaans in nauw overleg. Dat kan zijn met inkoop, of met de man in het magazijn. Of met de verkoper die dat project heeft verkocht. Want hoe zat dat nou precies met die afspraken? Moeten we dat dan niet ook factureren?

Eenmansfunctie (m/v). Lekker zelfstandig, eigen kantoor, maar niet alleen. Je gaat iemand opvolgen die dit werk de afgelopen 35 jaar heeft gedaan en nu een stap terug doet.

HBO-niveau. Invulling op basis van 28-32 uur, waarbij veel maatwerk mogelijk is. Anderzijds zien ze je graag tenminste iedere ochtend tenminste een paar uur ‘op de zaak’. Een jaar of tien, twintig administratief/financiële werkervaring. Salarisindicatie obv fulltime: EUR 40.000,-.

Jouw woonplaats ligt ergens binnen een straal van pakweg 40 km rond Eindhoven.

REAGEREN: Graag met een uitgebreide cv naar info@nnc.nl. Ton Westphal is je contactpersoon. Natuurlijk behandelt hij jouw reactie vertrouwelijk. (Door te reageren verklaar je je akkoord met ons privacyreglement, zoals dat is gepubliceerd op deze site.)

Wat vindt u eigenlijk zelf? (Niet bedoeld voor sollicitaties.)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.