DE UITKERINGSFABRIEK

U weet het. U kunt het hier en daar lezen: ik ben soms hele dagen, hele avonden en halve nachten bezig geweest met de verwerking van e-mail. Vele tientallen op een dag, zeven dagen per week. Niks aan 😦 .

Dat waren de tijden, van 1989 tot en met 2018, dat we nog vooral druk waren met werving en selectie. Dat doen we bijna niet meer. Maar bij actuele NNC-vacatures, die in speciale gevallen nog steeds voorbij zouden kunnen komen, geldt nog altijd hetzelfde uitgangspunt bij de beantwoording van sollicitaties. Als u er als sollicitant overduidelijk geen aandacht aan besteedt, dan doen wij dat ook niet. Zinloze sollicitaties van mensen die niet kunnen of willen lezen krijgen geen reactie.

Wat ik precies bedoel? Een hamburgerbakker bij McDonalds, afgeronde VMBO-opleiding, die heeft gemerkt dat hij zo goed met mensen kan praten. En daarom solliciteert op een vacature voor een gekwalificeerde Psychotherapeut. Het enige wat hij daarmee bereikt, is dat ik weer wat sneller aan counseling toe ben.

Of een voetreflextherapeut, zonder enige technische bagage en slechts beschikbaar voor twee dagen. Hij solliciteert naar een fulltime functie, technisch/commercieel bij een machinebouwer en ook nog eens 100 kilometer verderop. Mijn reflexen stompen dan helemaal af.

Die mensen bedoel ik dus. En als je ze vervolgens netjes afwijst, dan krijg je meer dan eens ook nog een grote mond terug. Hatemail, en erger. Dan maar niet.

Als u dus binnen 72 uur na uw sollicitatie niets van mij heeft gehoord, dan kunt u hier lezen waarom dat is en hoe dat zo is gekomen. Veel succes elders.

Wij zijn er niet voor om afschrijvingsbriefjes te produceren. Een andere reden voor >50% van de sollicitaties kunnen wij niet bedenken.

2 gedachtes over “DE UITKERINGSFABRIEK

  1. Heel begrijpelijk en evident verhaal. Juiste wijze om er mee om te gaan. Maar toch kleine nuance. Heb je wel enig idee hoeveel idiote – niet passende – vacatures mensen van het UWV in hun mailbox krijgen wekelijks? Ik ben 53 jaar oud en er gaat geen week voorbij of ik krijg een ‘passende’ vacature van het UWV binnen voor een stagiaire of junior consultant. Nu ben ik wat gepokt en gemazeld… maar veel mensen denken dat ze verplicht zijn op die flauwekul te solliciteren uit angst gekort te worden op hun uitkering.

    Like

    1. Ja, ik weet dat dat gebeurt. Het systeem hè. Onkunde, onwetendheid en voor we het weten zijn we weer een jaar verder. Met onzin. Altijd onnodig. Met andere woorden, zeker ook op de arbeidsmarkt: hoeveel mensen zijn er bezig met de verkeerde dingen? Die toch niks uithalen? Een fabriek dus, met een waardeloze productie. Nederland, 2014.

      Like

Wat vindt u eigenlijk zelf? (Niet bedoeld voor sollicitaties.)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.