MEDIATION IN 2015, DEEL II

Onlangs heeft u hier ook al een videootje kunnen zien en beluisteren over het belang van de Vaststellingsovereenkomst. In het arbeidsrecht is er in 2015 veel veranderd, en halverwege dat jaar is er nog het nodige bovenop gekomen. Inmiddels (medio 2016) rollebollen specialisten, politici en andere beleidsmakers over elkaar heen. Er klopt niets van die nieuwe wetgeving, die dus geheel anders uitpakt dan dat minister Asscher wil(de) doen geloven.

Het is belangrijk, zowel voor werkgevers als werknemers, om te weten wat dat voor ú allemaal betekent. De arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd blijft bestaan, maar de termijnen zijn veranderd. Met twee keer acht maanden en één keer zeven maanden kunt u bijvoorbeeld nog steeds drie tijdelijke arbeidsovereenkomsten aangaan, maar dat scheelt wel dertien maanden met voorheen: drie keer maximaal één jaar. Dat betekent dus dat de gewenningsperiode, of de “proeftijd”, langer dan een jaar is ingekort.

Het is rekenen, scenario’s uitwerken en alles vastleggen. Nog veel meer dan voorheen. Belangrijk genoeg om daar steeds bij stil te staan. Het goede nieuws: als je precies weet wat je doet, dan kun je veel ellende voorkomen. Zeker op dit terrein.

Snauwende dame mediation
Arbeidsgeschillen gaan vaak gepaard met veel emotie. Zorg dat er een mediator bij zit.

Als het gaat om de beëindiging van een arbeidsovereenkomst, laat het dan niet aankomen op een juridische procedure. Doe elkaar dat niet aan. Veel beter is het om een Vaststellingsovereenkomst op te stellen.

No Nonsense Mediation is u met bijna 20 jaar ervaring graag van dienst.

ton@nononsensemediation.nl

 

Wat vindt u eigenlijk zelf? (Niet bedoeld voor sollicitaties.)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s